Försäljning av reservdelar
och tillbehör

Vi säljer och lagerför reservdelar samt tillbehör till en rad olika marina produkter och varumärken på vårat varv på Orust. Vi har nyförsäljning av motorer och drev från Volvo Penta samt Yanmar och utför givetvis hela motorbytet.

Vi säljer även reservdelar till tillverkare av marin utrustning, allt från riggdetaljer till navigations- samt däcksutrustning.

Vi samarbetar bland annat med Whisper, Mastervolt, Onan, Westbeke, Fischer, Panda, Selldén och Raymarine för att nämna ett antal.

I vår webbshop kan du beställa reservdelar till din Volvo Penta motor. Klicka här för att komma till vår webbshop >

Vinteruppläggning
och underhåll

Vi har fyra uppvärmda hallar för vinteruppläggning av ett stort antal båtar, såväl motorbåtar som segelbåtar, stora som små. Med vår kran kan vi lyfta upp till 40 ton.

När ni lämnar båten hos oss kan vi erbjuda en helheltslösning med upptagning, vinteruppläggning och alla typer av underhållsarbeten. Vi konserverar, polerar, vaxar, servar motorer och drev samt utför förfinande arbete helt enligt kundens behov, allt för att du som båtägare skall få ett så bekvämt båtliv som möjligt.

Med andra ord utför vi alla förekommande arbeten på fritidsbåtar. Inom företaget finns många kompetenser, till exempel för trä, plast, rigg, motorservice, reparationer och elinstallationer med mycket mera, vilket du kan läsa mer om nedan.

Motorservice/drevservice

Vill du ha många bekymmersfria och härliga år på havet är det viktigt med korrekt och kontinuerligt utfört motorunderhåll, vilket givetvis förlänger motorns livslängd. Lika viktigt är det med underhåll av ett drev som sitter utsatt i vattnet.

Har du problem med din motor eller är det dags för den årliga servicen? Vi är proffs på Volvo Penta och Yanmar, vilka vi givetvis är auktoriserade för.

Utöver detta utför vi även service på hjälpkärror (generatoraggregat) samt andra dieselmotorer, självklart med lika många års erfarenhet.

Installation

Vi förfinar fritidsbåtar genom installation och restaurering. Vi installerar elektronik, däcksutrustning och förtöjningshjälpmedel som till exempel:

  • GPS, ekolod, radar, VHF, AIS och övrig navigationsutrustning
  • TV, stereo och ljudsystem
  • Belysning
  • Värmare
  • Bogpropeller/akterpropeller
  • Ankarspel
  • Solcellspaneler

Vi utför även gedigna restaureringar i form av snickerier och träarbeten, till exempel lägger nya teakdäck. Allt enligt kundens önskemål för ett bekvämare båtliv.

Plastarbeten

Fick du inte ur växeln när du skulle lägga till i hamnen eller hittade du ett outmärkt grund? Med andra ord, har oturen varit framme?

Vi utför professionella plastarbeten för att reparera skador och återge din båt sin forna glans. Har du fått en skada i plasten är det oerhört viktigt att reparationen sker på korrekt sätt för att förhindra röta och så kallad plastpest, din plastbåts värsta fiende.

Vi samarbetar med alla försäkringsbolag i branschen för att enkelt kunna lösa era försäkringsreparationer.

 

 

Riggverkstad

Vi har en komplett riggverkstad där vi själva tillverkar stående rigg, mantåg, fall, specialwirar. Vi har även försäljning av tågvirke till förtöjning, fall och skot.

Vi är auktoriserade av Furlex för både service och försäljning. Vi utför även service och försäljning av master, rullfocksystem med tillbehör för ett flertal välkända märken på marknaden.

Mantågstillverkning

Vi har vi har egen tillverkning av wiremantåg både med eller utan portöppningar till alla typer av båtar. Givetvis utför vi detta åt såväl nyproduktionsvarv och servicevarv som privatpersoner. Kontakta oss för beställning

Miljögodkänd båtbottentvätt

En ren botten är alltid en god idé! Det är både estetiskt tilltalande samt bränsleekonomiskt. På vår kaj finns en modern och miljögodkänd båtbottentvätt med ett eget reningsverk.

Med bottentvättens högtryck får vi bort beväxning på skrovet och sänker därmed båtens bränsleförbrukning.

Vi har möjlighet att lyfta båtar med en vikt upp till 40 ton med vår kran.